Sponsor Lisansı

Ana Sayfaya Geri Dön

Kurumsal Vizeler

Sponsor Lisansı

Sponsor Lisansı - Sponsorship Licence


 

İngiltere’de çalışmak isteyen nitelikli olmaya işçiler de dahil olmak üzere çoğu iş türü ve bu iş türlerini kapsayan İngiltere Vizesi için, bir sponsor lisansına sahip olmanız gerekmektedir. Sponsor lisansı almak için İngiltere’nin İçişleri Bakanlığı olarak tanımlanabilecek Home Office’e başvuruda bulunmanız ve ilgili ücretleri ödemeniz gerekmektedir.

 

İngiltere’deki şirketinize yurtdışından birini işe almak istiyorsanız, şirketinizin sponsor lisansına sahip olması gerekmektedir. Bu belge sayesinde  çalışanlarınıza sponsor olabilir, onları işe alacağınızı belgelendirerek teyit edebilirsiniz.  Çalışanlara sponsor olunmasına ilişkin kurallar, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanmaktadır. Bu yazımızda çoğu İngiltere Vizesi türü için gerekli olan sponsor lisansının neye izin verdiğini, sponsor lisansı almak için nasıl başvuruda bulunulması gerektiğini ve sponsor lisansı görevlerine uymak için şirketlerin ne yapması gerektiğine dair detaylı bilgiler verilecektir.

 

İngiltere'de vize sponsorluğu nedir?


 

İngiltere’nin puana dayalı göçmenlik sistemi kapsamında, Birleşik Krallık'ta çalışan İngiliz vatandaşı olmayanlar için ana yollar aşağıdaki Sponsor Sertifikası gerektiren İngiltere çalışma vizelerini içerir:

 

a-) Nitelikli İşçi vizesi - Skilled Worker visa-

b-) Küresel İş Hareketliliği vizeleri- Global Business Mobility visas-

c-) Sağlık ve Bakım Çalışanı vizesi - Health and Care Worker visa-

d-) Geçici İşçi vizeleri- Temporary Worker visas-

 

Bu vize türlerinin her biri lisanslı bir işverenin sponsorluğunu gerektirir. Her vize kapsamında da işçi çalıştırmak isteyen işverenlerin, işverenin bir sponsorluk lisansı için Birleşik Krallık Vizeleri ve Göçmenlik Dairesi'ne (UKVI) (Birleşik Krallık göçmenliğinden sorumlu İçişleri Bakanlığı bölümü) başvurması gerekir.

 

Sponsorluk lisansı, bir kuruluşa kendi işindeki işçilere çalışma kategorisine uygun İngiltere Vizesi için sponsor olma izni verir. Bireyler değil, yalnızca kuruluşlar lisanslı 'sponsor' olabilir.

 

İçişleri Bakanlığı, yasadışı çalışmayı ve göçmenlik sisteminin kötüye kullanılmasını önlemek için sponsorluk rejimine önem vermektedir.

 

Sponsor şirketler bu lisansa başvururken, beraberinde birçok görevi de yerine getirmeyi taahhüt ederler. Görevlerin yerine getirilmemesi, önemli para cezalarından lisansın iptaline kadar çeşitli yaptırımlarla sonuçlanabilir, bu da skilled worker vizesi ya da diğer İngiltere vizesi çeşitleriyle sponsor olarak İngiltere’ye getirdiginiz çalışanlarınızın işlerini kaybetmesine ya da  vizelerinin kısıtlanmasına ve dolayısıyla ülkeyi erken terk etmek zorunda kalmalarına neden olabilir.

 

Hangi tür sponsorluk lisansları vardır?


 

Mevcut sistemde, iki farklı türde sponsor lisansı vardır: vasıflı veya uzun süreli istihdam dahil olmak üzere 'İşçiler-workers'  için bir sponsor lisansı; ve belirli geçici istihdam türleri için 'Geçici İşçiler- Temporary Workers '.

 

Aşağıdaki yollar için bir 'işçi lisansı- worker licence' gereklidir:

 

a.         Nitelikli İşçi vizesi- Skilled Worker visa

 

b.         Uzman Çalışan vizesi - Specialist Worker visa veya GBM Kıdemli vizesi GBM Senior  (önceki dönemde Şirket İçi Transfer vizesi olarak tanimlanırdı)

 

c.         Din Görevlisi vizesi- Minister of Religion-

 

d.         Uluslararası Sporcu vizesi - International Sportsperson

 

Aşağıdaki rotalarda çalışanlara kısa süreler için sponsorluk yapmak için bir ' Geçici İşçi - Temporary Worker ' sponsorluk lisansı gereklidir:

 

a.         Yüksek Vasıflı / Nitelikli Çalışan vizesi- Scale-up

b.         Yaratıcı Çalışan   - Creative Worker

c.         Hayır Kurumu çalışanı - Charity Worker

d.         Din görevlisi

e.         Uluslararası anlaşma

f.         Lisansüstü Stajyer (Küresel İş Hareketliliği)

g.         Hizmet Tedarikçisi (Küresel İş Hareketliliği)

h.         Birlesik Kirallik Genişletme Çalışanı (Global Business Mobility)

i.          Geçici İşçi (Küresel İş Hareketliliği)

j.          Mevsimlik işçi

 

 Temel Kriterler


 

İngiltere’de şirketiniz varsa sponsor lisansı için başvuruda bulunabilirsiniz. Temel şartlar şu şekildedir:

-       Birleşik Krallık’ta bir şirketiniz olmalı

-       Son 12 ay içinde feshedilmiş bir sponsor lisansınız olmaması

 

Maliyet


 

 

 

Bu yazımız, Skilled Worker Vizesi  için bir sponsor lisansı başvurusunun nasıl yapılacağına odaklanacaktır. Ayrica belirtmek isteriz ki temel lisans gereklilikleri diğer vize yollar için geçerlidir.

 

 Sponsor lisansi başvurusu hakkında herhangi bir sorunuz varsa, uzmanlarımızdan görüş almak için bizimle +44 7468 841059 numaralı whatsapp hattımızdan veya  [email protected] a mail göndererek ya da https://lndlegal.com/form web sitemizdeki fomu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.

 

 

Yasal uyarı; Bu web sitesinde yer alan materyaller, yalnızca genel bilgilendirme amaçlı olup, hukuki veya vize tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.